Uusi Tokion olympialaisten 50p -kolikko julkaistaan ​​- ja sen arvo on jo 40 puntaa

Muut

Horoskooppi Huomenna

Kuninkaallisen rahapajan myöntämä monistekuva, jossa näkyy Team GB: n virallisen 50p -juhlarahan kääntöpuoli Tokion olympiastadionin ulkopuolella

Vuoden 2021 kolikko on kaksipäiväinen(Kuva: PA)



Ostajat voivat pian saada käsiinsä uuden 50p: n, joka merkitsee Team GB: n kilpailemaan Tokion vuoden 2021 olympialaisissa - ja jopa perusversio myydään yli neljä kertaa sen arvoon verrattuna.



Olympialaiset alkavat 23. heinäkuuta, kun niitä on siirretty vuodesta 2020 pandemian vuoksi.



Juhlia varten Royal Mintissa on julkaisi kolikon viisi versiota , vaihtelevat kuparinikkelistä - vakiometalli 50p: stä - 22 karaatin kullasta valmistettuihin versioihin.

Peruskolikko on myynnissä 10 puntaa, värillinen versio 20 puntaa, hopea 67,50 puntaa, erittäin raskas hopearaha 105 puntaa ja kultakolikko 1005,50 puntaa.

Jopa peruskolikko on 'kiertämätön', mikä tarkoittaa, että se on tilattava erityisesti, eikä se todennäköisesti näy muutoksessasi.



Siinä on erityinen muotoilu, joka edustaa erilaisia ​​olympialajeja - kuten pyöräilyä, juoksua ja nyrkkeilyä.

Oletko ostanut kolikon ja tienannut omaisuuden? Viesti sam.barker@reachplc.com



Virallisen Team GB -juhla 50p: n kolikon kääntöpuoli

Virallisen Team GB -juhla 50p: n kolikon takapuoli (Kuva: PA)

Uuden 50p -kolikkomallin pääpuolet

Uuden 50p -kolikkomallin pääpuolet (Kuva: PA)

Kuninkaallisen rahapajan juhlarahojen osastojohtaja Clare Maclennan sanoi: '' Kolikon muotoilu, jossa on nykyaikaiset urheilukuvakkeet, värit ja väripäivä 50p: n pinnalla, edustavat brittiläisten urheilulahjojen leveyttä. yksi ja nyökkää isäntävaltion eloisuudelle, joka herättää urheilijoiden, urheilun ystävien ja kolikoiden keräilijöiden huomion ennen maan suurinta urheilutapahtumaa.

Kolikkoasiantuntijat kuitenkin ajattelevat, että sen arvo voi pian nousta kolikon ainutlaatuisen ominaisuuden vuoksi.

Se oli alun perin suunniteltu tapahtumaan, jonka oli määrä tapahtua viime vuonna - ja tämän vuoden 2020 olympiakolikon versiot julkaistiin joka tapauksessa erityisenä muistopainoksena.

Vuoden 2021 kolikko on kuitenkin kaksipäiväinen. - tarkoittaa, että sen toisella puolella on päivämäärä 2021, mutta toisella puolella vuoden 2020 muotoilu ja päivämäärä, mikä tekee siitä erityisen arvokkaan kolikko-nörttien kannalta.

Kolikoiden verkkosivusto changechecker.co.uk sanoi: 'Olen varma, että kolikoiden keräilyyhteisö tulee jälleen hulluksi, kun tämän kolikon kysyntä on jo korkea.'

Jopa aamulla, kun kolikot julkaistiin, ne käyvät kauppaa jo nelinkertaisella arvollaan huutokauppasivustolla eBay.

Kolikon kultainen versio myydään 1005,50 puntaa

Kolikon kultainen versio myydään 1005,50 puntaa (Kuva: PA)

Tavalliset 50 pistettä myydään jo jopa 39 puntaa - 29 puntaa.

105 punnan hopeiset 50 pistettä myydään jopa 249 puntaan plus 9,95 puntaa ja kultaiset versiot 4 999 puntaan ja 25 puntaan - verrattuna 1005,50 puntaan, kun ne ostetaan suoraan Royal Mintista.

Kolikot on piirtänyt Royal Mint -suunnittelija David Knapton.

Hän sanoi: 'Osa tavoitteistani tämän kolikon suunnittelussa oli luoda malli, johon katsoja voi sitoutua.'

Viime kuussa harvinainen 50 p: n kolikko lyöty Lontoon vuoden 2012 olympialaisiin myytiin 1000 eurolla eBayssa .

Valtava hintalappu johtuu siitä, että kolikossa oli virhe. Uimarin muotoilu oli vahingossa peitetty kolikon vesiviivoilla, mikä teki siitä keräilykelpoisemman.

Katso Myös: